tl   tr
 
tl  
 

A Világörökség listán találhatóak azonban külön is említést érdemelnek:

az Északi Területnek a Krokodil Dundee-filmekből ismerős helyszínei, a felejthetetlen Kakadu és Litchfield Nemzeti Parkok, az egyedülálló Great Barrier Reef színes korallvilágával, a Shark Bay Nyugat-Ausztrália Indiai-óceán által mosott partjainál vadon élő szelíd delfinekkel,  ettől északabbra a Kimberleys rengetege, az ország sivatagos közepén az Ayers Rockot és az Olgas csoportot is magába foglaló Uluru Nemzeti Park, a North Qeensland Tropical Rainforest (trópusi esőerdők), vagy a tasmániai South-West Wilderness (erdős vadon)

Mindezek ellenére ne gondoljuk, hogy egy ilyen túra alatt feltétlenül találkozunk kenguruval, emuval, kacsacsőrű emlőssel, oposszummal vagy koalával. Kakadukkal, nyáron léggyel, esetleg kígyóval annál in-kább. (Az ajándékboltokban hamar rábukkanunk az ausztrál "out back-kalap" karikatúrájára: karimás bőr- vagy vászonkalap, körben madzagról sűrűn lelógó parafa dugókkal )

A felsorolt állatokkal a leg-biztosabban magán-vadasparkokban kerül-hetünk simogató közelség-be. Ezekben az amúgy félénk kisebb testű kengurukat és wallaby-kat ölelgethetjük a kamera előtt, az óránként beütemezett koalaeteté-sen vagy a wombat-ot séta közben pedig megsimogathatjuk.

 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net