tl   tr
 
tl  
 

Legális munkavállalás

Ha megvan a munkavállalási engedély, akkor dolgozhatsz legálisan. Heti 20 óra munka engedélyezett az iskolaidő alatt és korlátlan munkavállalás a szünetekben. Ezt a lehetőséget azért ajánlja fel az ausztrál kormány, hogy munkát vállalj, ha rászorulsz!

Szeretnénk azonban hangsúlyozni azt, hogy a tanulóvízum NEM ugyanazt jelenti, mint a legális, szponzorált munkavállalás az országban. Az ausztrál kormány is igen szigorúan ellenőrzi a heti 20 óránál többet dolgozókat, és próbálja kiszűrni azokat, akik nem a tanulóvízum adta törvényes kereteken belül viselkednek.

 


Adószám igénylése

Az ausztrál adószám TFN, azaz Tax File Number. Akkor tudod megigényelni, ha már kiváltottad a munkavállalási engedélyt. Igénylése ingyenes az Ausztrál Adóhivatalnál vagy a Bevándorlási Hivatal honlapján, most már online is igényelhető. 
Adószámod nem tudod megvárni az adóhivatalnál, postán küldik majd ki az általad megadott címre. Ez körülbelül 3 hetet vesz igénybe.
Közben azonban munkát már kereshetsz, mert kapsz egy regisztrációs igazolást, hogy adószám igénylésed folyamatban van. Ezt általában a munkaadók már elfogadják.

 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net