tl   tr
 
tl  
 

Munkavállalási engedély kiváltása (Permission to work)

Minden külföldön, azaz nem Ausztráliában kiállított tanulóvízum tartalmazza a 8101 NO WORK kondíciót, mely nem engedélyezi a munkavállalást.
Ettől azonban nem kell megijedni, mert a munkavállalási engedély kiváltásához a tanulmányok megkezdése után máris lehet folyamodni.
2004. júliusa óta a Bevándorlási Hivatal honlapján, Online is meglehet kérni az engedélyt. Ahhoz azonban, hogy megkérd, szükséges először a tanulmányok leigazolása, azaz a Proof of course commencment az iskolától, melyben az iskola hivatalosan is igazolja, hogy a beiratkozott diák megkezdte tanulmányait Ausztráliában és jogosult lesz a munkavállalási engedélyt kiváltani.
Ha ez megvan, kezdheted.

Jelenleg kétféle módon kérheted meg az engedélyt.
Ára: 55 AUD


Crains

1. Online gyorsan és kényelmesen.

Ha Online intézed, márpedig az ausztrál kormány a diákokat már erre ösztönzi, először az iskola elektronikus úton értesíti a Bevándorlási Hivatalt a tanulmányaid megkezdéséről. Amíg ez nem történt meg, addig nem tudod elkezdeni a procedúrát. Az adatátvitel az iskola és Hivatal között jelenleg körülbelül 1-2 órát vesz igénybe.

Ha ez megvan, akkor tudsz hozzákezdeni az Interneten a munkavál-lalási engedély kiváltásához. Ehhez azonban hitelkártyával kell rendelkezni. (Visa, Mastercard, Amex, Diners, mind elfogadottak). Magyarországon sokak által hitelkártyának hitt Visa Electron kártyák NEM használhatók az online intézett dolgokhoz!

Ha nincs hitelkártya, akkor marad a hagyományos mód.

2. Postai úton

Ha így intézed, akkor a Proof of course commencement igazolást el kell küldeni a Bevándorlási Hivatal címére, és így a procedúra akár 1 hónapig is eltarthat.

 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net