tl   tr
 
tl  
 
Tanuló vízum

Ha a tervezett tanfolyam időtartama nem haladja meg a 3 hónapot, látogató vízum igénylése elegendő. Amennyiben Ausztráliában 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízum elbírálása alatt, egy kötelezően előirt, általános orvosi vizsgálaton is részt kell venni.
A vízum elbírálási ideje: maximum 3-4 hét, amennyiben vízumát ügynökségen keresztül intézteti.
A vízum ügyintézési díját forintban, készpénzben a kérvény beadásakor a követségen kell fizetni. Az ügyintézési díjakat mindig az ausztrál kormány szabja meg, és nem térítendő vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja.
A tanulóvízumokkal kapcsolatos aktuális információk a Bevándorlási hivatal vagy az Ausztrál Nagykövetség honlapján ( www.immi.gov.au vagy www.australia.hu ) bármikor megtekinthetők.Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy Ausztráliában bejegyzett intézmény nappali tagozatos kurzusára. Bejegyzett tanfolyamokat olyan ausztrál oktatási intézmények kínálhatnak, amelyek külföldi diákok számára is elérhető programjaikat nyilvántartásba vetették az ausztrál kormány erre hivatalos szervezeténél.

A Budapesten kiállított tanulóvízum munkavállalási engedéllyel NEM jár, azt az iskola megkezdése után Ausztráliában kell kiváltani. A magyar állampolgárok minden oktatási szektorban a 2-es elbírálási szinthez tartoznak, és eszerint kell a kérelmet kitölteni.

A következő dokumentumokat minden esetben csatolni kell a vízumkérelemhez:
- Kitöltött, aláírással, dátummal ellátott formanyomtatvány
- Ügyintézési díj
- Az ausztrál oktatási intézmény által kiállított "CONFIRMATION OF ENROL-MENT FOR OVERSEAS STUDENTS" nyomtatvány (eCoE), azaz a beiratkozás hivatalos visszaigazolása
- Bemutatkozó levél, magyar nyelven
- 3 db nemrégen készült igazolványfénykép
- Bankszámlakivonat, igazolás a kint tartózkodás idejére az anyagi fedezetről
- Jövedelemigazolás, vagy ha saját vállalkozással rendelkezik, igazolás a cég működéséről és annak mérlegéről
- Diákok esetében: Iskolalátogatási igazolás és halasztási kérelem

Tanuló vízumot az kaphat, aki az elbírálási szempontoknak megfelelő dokumentumokat csatol a vízumkérelemhez. Valamennyi csatolt dokumentációnak eredetinek vagy hiteles másolatnak kell lennie, fénymásolatok nem fogadhatók el! A jelentkezésben megadott adatokat a követség leellenőrizheti. Ha hamis információk szerepelnek a kérvényben, a vízumkérelmet elutasítják.
 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net