tl   tr
 
tl  
 
Turista vízum / Látogató vízum

A kiállított vízum általában 12 hónapig érvényes, tehát egy év alatt kell felhasználni. Ha többszöri (multiple travel) belépésre van kiállítva, akkor az adott év alatt többször is beléphetünk az országba, de mindenegyes belépés után csak maximum 3 hónapot maradhatunk. 
Ha a kiállított vízum egyszeri belépésre jogosít ( single entry) és benne van a NO FURTHER STAY, akkor az egyszeri belépés alkalmával szintén maximum 3 hónapot maradhatunk.
Lehetséges kérni ennél hosszabb érvényességű, illetve hosszabb egyszeri tartózkodásra jogosító turista vízumot is, de erre vonatkozóan a megfelelő dokumentumokat a kérelemhez csatolni kell.
A turista vízumnak díja van, ami a követségen készpénzben, a vízum benyújtásakor fizetendő. Ez egy szolgáltatás díja, ami esetleges elutasítás esetén nem térítendő vissza.

Látogató vízumot már online is lehetséges igényelni. Ennek előnye, hogy  könnyen, gyorsan, kényelmesen, az eVisa adatlap kitöltésével, az ausztrál Bevándorlási Hivatalon keresztül történik a kérelem elbírálása. Az adatlapot bármikor kitöltheti, munka előtt, munka közben, vagy akár hétvégén is, hogy kérelmét elindítsa.
Adatlap a következő oldalról: www.evisa.hu 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net