tl   tr
 
tl  
 

Vallás
A többség Ausztráliában keresztény, bár a sok bevándorlónak köszönhetően szinte minden vallás megtalálható. Templomok, zsinagógák, mecsetek mára már minden nagyvárosban épültek.

Kultúra
Ausztrália kulturális élete nagyon széleskörű és érdekes. Egy hatalmas színes faliszőnyeghez hasonlítható, amelynek sokszínűségét a különböző kultúrák összeolvadásának köszönheti.
Itt minden megtalálható amit a világ kultúrája  csak kínálhat. Az aboriginal művészet mellett gyakran helyszínül szolgál a világot bejáró kiállításoknak. Híres Operaháza gyakran ad otthont különböző zenekaroknak, klasszikus zenei fesztiváloknak. Sydney egyik legkedveltebb állomás a rock turnék során. Tehát a világhírű operáktól, zenekaroktól, színdaraboktól, koncertektől kezdve, a modern táncon és klasszikus baletten át, a művészi galériákig, komédiákig, zenés darabokig mindent kínál.
Sőt, Sydneyben található az ausztrál filmgyártás fellegvára a Fox Studios is, ahol évente több száz világhírnévvel büszkélkedő filmsztár is megfordul.

Ha már a kultúra szóba került, meg kell említeni, hogy nagy kultúrája van különböző sportrendezvényeknek is az országban. Sokféle nemzeti és nemzetközi sportrendezvényeket szerveznek országszerte. Melbourne ad otthont például olyan rangos eseményeknek, mint a híres lóverseny a Melbourne Cup vagy a minden év januárjában megrendezésre kerülő nemzetközi teniszverseny, az Australian Open. Szintén mindig Melbourne-ben rendezik a forma 1-es Melbourne Grand Prix futamot, de a rengeteg sportrendezvénnyel ellentétben  Sydney volt a helyszíne a 2000-ben rendezett Olimpiai Játékoknak.
Az ausztrálok nemcsak a sportokért rajonganak, az élet és természetszeretetükről is híresek, amelyben a kultúrának, a zenének, a művészeteknek éppannyira szerepe van, mint a sokszínű ételeknek, a különböző sportoknak és az éghajlatnak. 

Média
Az 1997-től működő Melbourne-i Magyar Televízió Egyesülete a Channel 31 multikulturális adón, valamint az SBS csatorna szombatonként rendszeresen jelentkezik magyar nyelvű műsorral. A melbourne-i non-profit szervezet célja, minél szélesebb körben bemutatni az ausztráliai, elsősorban a Viktória államban élő magyar közösséget, ennek vívmányait, kiemelkedő egyéniségeit, szervezeteit, ugyanakkor szoros kapcsolatot tartani az anyaországgal.

 
bl   br
 
bl   lr


Powered by: Insms.net